Wednesday, 13 June 2012

The sinful caramelitas

Leivoin eilen aivan syntisen hyviä karamellipaloja eli "caramelitas:eja" enkä pysty pitämään näppejäni niistä erossa. Nämä herkut tihkuvat rasvaa ja sokeria, joten suosittelisin terveysintoilijoiden lopettavan lukemisen tässä :P

Alkuperäisen reseptin löysin täältä

Tässä suomennettu versio:
täyte
32 karamellia (tarkoittaa varmaan niitä kovia toffeita, mutta käytin 26 kpl lehmäkarkkeja ja toimivat oikein hyvin)
reilu 1 dl kuohukermaa
170g taloussuklaata
pohja
175g voita
1,75 dl muscovado / intiaani sokeria
2,4 dl vehnäjauhoja
2,4 dl kaurahiutaleita
1 tl leivontasoodaa

Laita karamellit ja kerma kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kunnes karamellit sulavat. Siirrä pois levyltä. (itse lisäsin tässä vaiheessa kourallisen rouhittuja pähkinöitä)
Rouhi suklaa isoiksi muruiksi.

Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet rasvaan. Taikinasta tuli tällä ohjeella todella rasvaista ja todella sokerista, joten minusta rasvan määrää voisi hyvin vähentää esim. 150g:aan ja sokerin 1,5 dl:aan.

Taputtele reilu puolet taikinasta vuokan pohjalle. Tähän käy vaikkapa lasagnevuoka. Itse käytin irtopohjaista kakkuvuokaa. Vuoka olisi kuitenkin hyvä vuorata leivinpaperilla, sillä karamelli tarttuu. Itsehän en tätä tullut ajatelleeksi. Nyt vuokassani on veitsen jälkiä. Paista 175 asteessa 10 minuuttia.

Ripottele suklaamurut paistetun pohjan päälle ja valuta karamelliseos päälle. Murustele lopputaikina pinnalle ja paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes muruseos alkaa ruskettua. Anna jäähtyä huoneenlämmössä tai laita jääkaappiin, kunnes levy on jähmettynyt. Leikkaa pieniksi paloiksi ja syö maha kipeäksi.

Karamellikastike, johon on sekoitettu pähkinämurskaa.

Rouhittu suklaa

Paistettu pohja. Lisäsin siihenkin vähän pähkinää

menossa uuniin

Valmiit karamellipalat, nom nom.


I found this sinfully delicious caramelitas -recipe and I just had to try it out. I made them exactly after the original recipe, except that I added some crushed nuts in the caramel sauce. I might also suggest cutting down on the fat and sugar as these turned out very greasy and very sugary. Yum!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...