Thursday, 9 February 2012

Riika, osa 1

Niin, että terveisiä vaan Riikasta. Lähdimme mieheni kanssa pienelle talvilomalle, jonka todellinen syy tosin oli Rammsteinin keikka. Suomen keikkahan myytiin loppuun tyyliin 10 minuutissa, joten sain päähäni lähteä katsomaan sitä jonnekin muualle. Riika nyt sattui olemaan yksi harvoista ei loppuunmyydyistä keikoista. Päätimme kuitenkin viipyä kaupungissa kokonaista viisi päivää ja ihan hyvä niin, sillä pidin kaupunkia hyvin viehättävänä ja mielenkiintoisena. Koska kerrottavaa ja näytettävää on niin paljon, päätin tehdä useamman postauksen.

Helmikuu oli siitä hyvä ajankohta matkustaa, että hotelleissa on tilaa ja hyviä tarjouksia, kun matkailukausi on hiljainen. Saimme huoneen 40% alennuksella. Huonona puolena tietenkin kauheat pakkaset, heh. Onneksi sää oli suurimmaksi osaksi aurinkoinen.

Varasimme huoneen Riikan keskustasta, Art Hotel Laine -hotellista. Huone oli edullinen ja hotelli mukavasti lähellä keikkapaikkaa sekä vanhaa kaupunkia. Saamamme huone oli iso ja tyylikkäästi sisustettu. Hintaan kuului myös ilmainen netti ja aamiainen. Ainoat miinukset ropisevat siitä, että jos mieli käydä suihkussa, kuumaa vettä saattoi joutua odottelemaan useita minuutteja. Syynä varmaankin vanhan putkistot ja yli 20 asteen pakkaset. 
Hotellilta sai myös ostaa lounasta, joka oli todella edullinen, mutta maukas. Illallinen taas oli lähemmäs normaalihintainen, mutta sitäkin maittavampi. Henkilökunta oli ystävällistä ja avuliasta.

Hotelli on rakennettu 1900 -luvun alun jugend -taloon.
Koska hotellissa ei ollut paljoa vieraita, siirrettiin meidät ylimpään kerrokseen.


Näkymää huoneen ikkunasta. Ihan kuin vanhan talon ympärille olisi rakennettu uusi talo ja vanha olisi jäänyt sen sisälle :D Jotenkin tuo tiilitorni vain ei sovi kuvaan.


Hotelleja ja hostelleja on Riikan keskustassa lähes joka korttelissa ja vanhassa kaupungissa vieläkin tiheämmässä. Ennen hotellin varaamista kannattaa lukea muiden antamia arvosteluja, sillä paikkoja on todella monen tasoisia. Myös sijainti kannattaa tarkistaa luotettavasta kartasta. "Keskustahotelli" saattaakin todellisuudessa sijaita laitakaupungilla kilometrien päässä oikeasta keskustasta.

En tiennyt Riikasta juuri mitään entuudestaan, joten jouduin haalimaan tietoa useista eri lähteistä. Toivottvasti höpinöistäni on siis edes jotain hyötyä matkaa suunnittelevalle :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...