Sunday, 15 January 2012

Sushi-ilta

Sain siskoltani joululahjaksi sushi -reseptikirjan, joten pakkohan niiden tekemistä oli päästä kokeilemaan. Kokoonnuimme eilen muutaman ystävän kanssa meille pienelle sushi-illalliselle ja eikun kokeilemaan! Ei se makisushien kääriminen loppujen lopuksi ollutkaan kovin vaikeaa. Aluksi kokeilimme puolikkaalla norilevyllä, mutta siihen tulee helposti laitettua liikaa täytettä, jolloin sen reunat eivät tahdo pysyä kiinni. Suosittelenkin kokeilemaan ihan reilusti kokonaisella levyllä. Juuri muita apuvälineitä käärimiseen ei tarvitse, mutta bambumatto on lähes ehdoton.


Täytteiksi olimme ostaneet porkkanaa, kurkkua, avokadoa, selleriä, lohta, surimia (raputikkuja) ja tofua sekä nigirien päälle jättikatkaravun pyrstöjä. Lemppareitani olivat makit, joiden sisällä oli surimia, kurkkua ja avokadoa, sekä lohi-avokadomakit, joiden päälle ripoteltiin seesaminsiemeniä. Lisukkeiksi tietenkin wasabia, pikkeloitua inkivääriä ja soijakastiketta.

Valmiit rullat leikataan siivuiksi kostealla veitsellä.
Japanilaisilta löytyy näidenkin tekoon kone - sushiprässi. Me pyörittelimme riisipallerot ihan käsin :D

Vähän ollaan guruja :D

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...