Monday, 21 November 2011

60-luvun henkinen pallokampaus - french chignon

Opettelin eilen sunnuntain ratoksi uuden kampauksen, 60-luku henkisen chignon:in. Olen pitkään jo miettinyt, miten tällainen pallokampaus tehdään, kunnes törmäsin jonkun tekemään opetusvideoon. Ihan tosi helppo!

Aluksi föönasin puolikosteat hiukset suolasuihkeen (salt spray) kanssa. Salt spray antaa hiukselle käsittelyä helpottavaa karheutta. Minulla on käytössä Tigin Calwalk -sarjan suolasuihke, joka toimii kyllä aivan mainiosti, mutta haju on ihan hirveä. Takuuvarma päänsäryn aiheuttaja. Sain tämän mallipalkkioksi hiusmalleilusta.

Suosittelen investoimaan suolasuihkeeseen, varsinkin jos on liukkaat ja vaikeasti käsiteltävät hiukset.
Seuraavaksi tein sivujakauksen ja erotin etuhiuksista osion, joka vedetään otsan yli ja jonka häntä kiinnitetään pinnillä ponnarin juureen. Ponnarista kannattaa tehdä melko korkea tai muuten kampaus näyttää lässähtäneeltä. Paras paikka on takaraivon ja päälaen välissä. Kiinnitä etuhiukset lakalla.

Pahoittelen taas näitä surkeita screenshotteja.
Seuraavaksi tuo ponnarilla olevat hiukset eteen ja kiinnitä hiukset hengettömillä vieri viereen mahdollisimman lähelle ponnaria, siten että pinnin päät menevät ponnarin alle. Varmista että kaikki hiukset on kiinnitetty.


Vie hiukset uudelleen taakse, kääri poninhännän pää sormien ympärille ja kiinnitä pää ponnarin taakse kahdella tai useammalla vastakkaisella pinnillä.

Itse tupeerasin hiuksia hieman ennen kiinnittämistä saadakseni enemmän volyymia.
Anna hiusten laskeutua sivuilta ponnarin molemmin puolin. Varmista vielä lakalla.


3 comments:

 1. Hei tuohan näytti melko yksinkertaiselta, täytyypä kokeilla, voisi jopa onnistua ja on tosi kaunis kampaus. :) Ekaa kertaa kuulin tuosta suolasuihkeesta, ei ole missään aikaisemmin osunut silmiin moinen. Kampaamotko sitä myyvät?

  ReplyDelete
 2. Suolasuihke taitaa olla vielä melko uusi juttu, itsekin kuulin siitä vasta muutamia kuukausia sitten. Sitä saa kampaamoista ja sitä on kyllä muillakin merkeillä, jos vaikka löytyisi joku vähän kivemman hajuinen :D

  Luulen, että melko pian suolasuihketta alkaa saada edullisilta markettimerkeiltäkin, niinkuin kuivashampootakin :)

  ReplyDelete
 3. Prismasta saa ainakin Cutrinin suolasuihketta. Ja taisi siellä muidenkin merkkien olla. Ovat siellä erikseen kampaamotuotteiden hyllyssä, eivät normaalihiustuotteiden kanssa.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...