Sunday, 23 October 2011

These shoes are made for walking

Harvinaista löytää kenkiä, jotka ovat sekä kauniit, laadukkaat että vieläpä mukavat jalkaan. Minusta on tullut niin nirso, että kengän on lähes poikkeuksetta oltava nahkaa, mikä tietenkin tekee kengästä usein myös kalliimman. Tuntuu, että nykyajan keinonahka vaan huononee ja huononee vuosi vuodelta ja halvimmat tuntuvatkin ihan kumimaiselta ja haisevat lähinnä oljyltä. Nyt löysin kyllä niin hyvät kengät, että jos olisin rikas, ostaisin varmasti useamman parin varastoon. Harmi, etten ole...

Olen haikaillut Miss L Firen kenkien perään jo jonkin aikaa ja aikaisemmin tänä syksynä etsiessäni uusia talvikenkiä, törmäsin näihin Amazonissa ja pakkohan ne oli saada. Minusta 150 euroa näinkin kauniista ja laadukkaista kengistä ei ole ollenkaan paha hinta. Kengät ovat aitoa mokkanahkaa ja vuorikin on kokonaan nahkaa. Ainoa miinus tulee kenkien mitoituksesta. Yleensä käytän kokoa 39 ja kokoa valitessani luotin sivustolla annettuun kokotaulukkoon, jossa vastaava koko olisi ollut 6. No, huomasin heti kengät laatikosta onkiessani, että ne eivät tulisi minulle mahtumaan vaan koko 6 vastasi lähinnä kokoa 38 tai maksimissaankin vain 38,5. Eihän siinä auttanut muu kuin vaihtaa kengät isompaan, mutta yllättäen koko 7 vastasikin aika hyvin kokoa 40, joten joudun pitämään kengissä ylimääräistä pohjallista, etteivät ne hölskyisi jalassa. No mahtuupahan ainakain paksumpi sukka! :)

Erityisesti tykkään nappiyksityiskohdasta
Kukaan ei varmaan vielä huomannut, että tykkään napeista
Löysin myös uudet nahkahansikkaat ebayn ihmeellisestä maailmasta, sillä vanhoista alkaa tulla sormet pihalle. Dentsin käsineet ovat ihanan pehmeää nappanahkaa ja niissä on aito silkkivuori. Maksoin hansikkaista vain murto-osan alkuperäisestä hinnasta: normaalihinta näille hansikkaille olisi ollut noin 60-70 puntaa, mutta itse maksoin näistä Ebayssä vain 24 puntaa. Yleensä käytän kokoa 7½, mutta myyjän mukaan se olisi vastannut kokoa L. En suostunut hyväksymään, että minulla olisi muka isot kädet ja tilasin koon 7 eli M:n. Onneksi uhmasin mittataulukkoa, sillä nämä istuvat kuin hanska käteen (no pun intended ;).
 Katsokaa nyt, ne on punaiset!
napit on muuten tosi kivoja

5 comments:

 1. Oi oi, nappeja! Upeita molemmat.

  ReplyDelete
 2. Huikeat kengät! Minkälaiset ovat jalassa?
  Mun tuskainen talvikenkien etsintä päätyi Clarksille, mutta vitsi tuollaiset nappikengät olisivat kyllä kelvanneet myös! Näin nettikaupoissa muutamia, mutta korko oli liian korkea.

  ReplyDelete
 3. hellin: Kengät on tosi hyvät ainakin omaan jalkaan siitäkin huolimatta että pikkasen hölskyy. Se hoituu pohjallisella ja mahtuu sitten talvella paksumpi sukkakin ;) Näillä jaksaa talsia pidemmänkin matkan

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...