Sunday, 18 September 2011

Macadamia-suklaamuffinit

Jos vain suinkin mahdollista, koitan pitää aina sunnuntain töistä vapaata ja pysytellä kotioloissa puuhastellen kaikkea, noh, hyödyllistä. Usein myös leivon sunnuntaisin, mutta harvemmin jaksan kuvata ruokaa. Keksin kuitenkin nyt niin hyvän reseptin, että halusin jakaa sen teidän kanssa, joten olkaatte hyvät:

Macadamia-suklaamuffinit

Ainekset:
150g voita tai margariinia (voit korvata osan tai kokonaan neitsyt-kookosöljyllä)
2 dl fariini tai ruokosokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja (tai 3,5 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kookosjauhoja)
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa (voi korvata soija-, kaura- tai riisimaidolla)
n. 100 g tummaa suklaata
n. 100 g macadamiapähkinöitä (myös saksan- tai pekaanipähkinät sopivat mainiosti!)

Tee näin:
Sekoita pehmeä voi ja sokeri tasaiseksi, lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Olen tehnyt muffineja myös kokonaan neitsyt-kookosöljystä, jolloin niistä tulee erittäin mureita ja kosteita. Suosittelen kokeilemaan, jos tykkää kookoksesta!


Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri)


Itse tykkään korvata osan jauhoista kookosjauhoilla. Siitä tulee mukava maku ja rakenne ja siinä on myös runsaasti kuitua ja proteiinia. Sopiva määrä on n. 20% jauhojen määrästä.

Kookosjauhoja saa esim. Punnitse ja säästä:stä
Siivilöi jauhot voi-sokeriseokseen vuorotelleen maidon kanssa (ja ei, maitoa ei tarvitse siivilöidä :P) ja sekoita tasaiseksi.

Rouhi suklaa ja pähkinät sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita nopeasti taikinaan (itse käytin koko suklaalevyn eli 130g :P). Voit korvata pähkinät kokonaan suklaalla, jolloin käytä 150g suklaata. Macadamiat ovat itsessään hyvin rasvaisia ja melko makeita pähkinöitä, joten jos käytät jotain kuivempaa lajia, kuten hasselpähkinää, voi lisätä hieman voin ja sokerin määrää (200g voita, 2,5 dl sokeria)


Jaa taikina vuokiin (itse käytin isoja Amerikan muffinivuokia, jolloin tästä tulee n. 12 kappaletta). Vuoat saa laittaa melkein täyteen.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Muffinit ovat parhaimmillaan lämpiminä. NAMI!


Ps. Saatoin syödä liian monta ja nyt on ehkä vähän paha olo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...