Sunday, 18 September 2011

Kameran kätköistä: Victory rolls ja muuta kivaa -tutoriaali

Muistin, että kesemmällä taisi tulla kuvattua useampikin hiustutoriaali, joita en ollut muistanut edes purkaa kamerasta. Onneksi ne olivat edelleen kameran uumenissa tallessa. Kuvasin videon victory rollssien tekemisestä ja samalla hieman muunnellun 40-luvun rullakampauksen. Kuvien laatukin on sitten sitä luokkaa, että ne on otettuy videolta screen shotteina. Pahoittelen.

Tämä on vain minun tapani tehdä kampaus, ja asioista voi olla montaa mieltä. En ole kampaaja, sovellan vain hyväksi havaitsemiani tekniikoita ja muotoilutuotteita :) Jokainen löytää itselleen parhaat tuotteet ja tekniikat kokeilemalla ja harjoittelemalla kovasti.

Rollsin on ehkä helpointa tehdä jo valmiiksi käsiteltyyn tukkaan, kuten edellisillan kampauksen jämistä. Jos teet puhtaaseen tukkaan, kannattaa käyttää muotovaahtoa tai jotain muuta muotoilusuihketta ja tupeerata hiukset hyvin lakan kanssa, jolloin niihin saa pitoa. Löysin ehkä parhaan lakan, mitä olen tähän mennessä kokeillut: Got2be:n Rockin' it tarttuu kuin rutto. Lisää volyymiä saa myös käyttämällä valkkia. Kuulemma ennen vanhaan valkit on tehty omista hiuksista ja ommeltu ne hiusverkon sisään. Aloin keräämään talteen harjatessa irtoavat hiukset tehdäkseni oman valkin, saa nähdä kauanko kestää, että saan tarpeeksi hiusta kasaan. Tähän mennessä näyttää vielä melko heikolta :P Ja ei, se ei ole ällöttävää, se on vain hiusta, sen voi pestä.

1. Tee jakaus haluamaasi kohtaan. Tee jakauksen korvien etupuolelle ja kiinnitä takahiukset pois tieltä. Tupeeraa huolellisesti etupuolen hiukset osioissa ja muista käyttää lakkaa aina välissä. Silota päällimmäiset hiukset pehmeällä aitohiusharjalla. Käytä lakkaa apuna jokaisessa vaiheessa kiinnittämään hiuksia ja silottamaan söheröt.


3. Kääri hiuksen "häntä" kahden tai kolmen sormen tai valkin ympärille ja lähde rullaamaan sitä taakse päin.

3. Levitä rullaa hieman pään suuntaisesti tai sen verran, että mahdollinen valkki peittyy ja kiinnitä hyvin pinneillä ja lakalla.


4. Tee toinen puoli samalla tavalla. Muista viimeistellä kampaus lakalla! :)
Victory rollsit edestä. Rollsit voivat hyvin olla hieman eri kokoiset ja epäsymmetriset, etenkin jos jakaus on sivussa.
Ja  victory rollsit sivusta. Suunnan pitäisi olla diagonaalissa korvasta ylöspäin
Kokeilin myös hieman erilaista muunnosta victory rolssien pohjalta, jossa jakaus tehdään selvästi sivumpaan ja isompi rulla tulee otsalle suoraan taaksepäin.

 Tee jakaus ja tupeeraus samalla tavalla kuin edellä ja lähde rullaamaan isompaa osiota suoraan taaksepäin.

Asettele rulla paikoilleen ja kiinnitä hyvin pinneillä ja lakalla.
 Ja sitten toinen puoli, joka saa olla pystymmässä ja muistuttaa enemmän victory rollsia


 En todellakaan voi korostaa tarpeeksi pohjatyön tärkeyttä: mitä enemmän mömmöjä päässä, sitä helpompi hiusta on käsitellä eikä tarvitse itkeä, kun suortuvat valuvat käsistä eikä rulla meinaa pysyä paikoillaan. Ja ne "kevyen ja huomaamattoman tuen" antavat lakat voi sitten unohtaa sinne kauppaan - mitä tahmeampi ja jäykempi pito, sitä helpommin käsiteltävä hius :)

4 comments:

 1. Voitko kertoa mikä on valkki? :) Joka paikassa siitä hoetaan, muttei missään selitetä mitään.

  ReplyDelete
 2. Valkki on tuollainen pötkylä http://img140.imageshack.us/img140/922/valkki3av3.jpg
  jota käytetään kampauksissa täytteenä, jos omat hiukset ei riitä :) Näitä voi kysellä jostain asiaan vihkiytyneistä kampaamoista, mutta niitä löytää myös esim. ebaysta tosi edullisesti (engl. "rat").
  Itse olen joskus askarrellut valkin mm vaahtomuovista, mutta siitä tuli aika jäykkä :D

  ReplyDelete
 3. Ah, kiitos paljon. Yksi päänvaiva vähemmän. Ps. Pidän blogistasi paljon!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...