Sunday, 4 September 2011

Gingerbread houses and pirate ships

Teimme eilen ystäväni kanssa pienen päiväreissun Hämeenlinnaan tarkoituksenamme vierailla Verkatehdas Vintagessa. Tulimme paikalle jo ennen puolta päivää, maksoimme 5 euron sisäänpääsymaksun ja - petyimme. Tila oli todella pieni ja myyjiä oli vain kourallinen. Lisäksi mitään taustamusiikkia kummempaa ohjelmaa ei ollut. Lisäksi vintageliikkeiden hinnat tuntuvat vain nousevan vuosi toisensa perään, eikä heräteostosten tekeminen tullut kysymykseenkään. Älkää toki ymmärtäkö väärin, olen hyväkuntoisesta ja erikoisesta tuotteesta valmis maksamaan enemmänkin, jos se todella on sitä mitä etsin.

Päätimme sitten lähteä lohdutuskierrokselle Hämeenlinnan suurkipputorille, joka on aina yhtä hämmästystä herättävä upeine antiikkihuonekaluineen ja tavarapaljouteneen. Täältä tarttuukin joka kerta jotain mukaan. Ennen sitä kuitenkin sipsutimme keskustaan haukkaamaan paninit ja kupit kahvia. 

Jotenkin pääyn aina kuvaamaan rakennuksia, jos vierailen toisessa kaupungissa tai vieraassa maassa. Matkalle osui tämä ihastusta herättävä Ravintola Piparkakkutalo. Voi, kuinka olisikaan tehnyt mieli poiketa tuonne lounaalle!


Paluumatkalla poikkesimme vielä Ideaparkissa kahvikupposilla ja pyörähdimme nopeasti parissa kenkäkaupassa. Tai siis piti VAIN pyörähtää. Mekka:sta tarttui sitten mukaan pari Tapaksen mokkakenkiä, jotka olivat puoleen hintaan. Väreinä olivat turkoosi, tummansininen, musta ja roosa, joista yllätyksekseni mukaan tarttui roosa kenkäpari. heräteostosta voitanee puolustella sillä, että nämä ovat ihan älyttömän mukavat jalkaan.

Pihaan oli pystytetty merirovolaivoja, joiden tarkoitus jäi mysteeriksi.
Ja lopuksi ne ostokset. Suurkirppikseltä tarttui mukaan suruhattu mahdollisesti 50-60 -lukujen taitteesta ja pieni käsilaukku samalta ajalta.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...