Monday, 5 September 2011

30-luvun henkinen meikki ja kampaus

Ainiin, ostinhan minä sieltä Hämeenlinna suurkirppikseltä myös 3 pussillista patukoita - siis niitä hiusten kihartamiseen tarkoitettuja :P Nämä maksoivat vain 2 euroa / 12 kpl pussi. Näitä myydään myös marketeissa, mutta hinta on todella korkea siihen nähden, ettei pussissa ole kuin muutama kappale, joten haalin näitä sitten kerralla tarpeeksi, kun kerrankin halvalla sai. pitihän niitä saada sitten kokeillakin. Tämä on aika hidas tekniikka, mutta säästää hiusta kuumuusvaurioilta. Yleensä minulla ei ole aikaa istuskella rullat päässä koko päivää, mutta nyt pidin sunnuntain vapaata levätäkseni edes yhden päivän kiireen keskellä.

Laitoin patukat päähän sunnuntai-päivällä ja lähdin työstämään kuivaa tukkaa, sillä märkään tukkaan kuivuminen olisi kestänyt ikuisuuden. Kostutin hiuksia suihkupullolla ja laitoin reilusti muotovaahtoa. Kannattaa jakaa hiukset valmiiksi osioihin, sillä se helpottaa työskentelyä.


Annoin hiusten kuivahtaa koko illan ja otin patukat pois nukkumaan mennessä. Siis ihan oikeesti, kuka pystyy nukkumaan tällaiset päässä? :D

Aamulla kihara oli hieman lässähtänyt, mutta se ei haitannut, sillä nostin hiukset kuitenkin ylös.
Tein laineet harjaamalla ensin kiharan auki ja sitten tiheän kamman, pinnien ja lakan avulla muotoilin laineet haluamaani muotoon. Lakkaa saa todellakin käyttää reilusti. Oikeastihan ne 30-luvun laineet tehdään sellaisilla jännäklipseillä, mutta minä en ole saanut aikaiseksi hankkia niitä vielä. Tämä saa siis toimia vaihtoehtoisena pikaversiona.

Lässähtänyt aamutukka

Heitin työpäivän ajaksi huivin päähän ja illalla nostin hiukset vielä ylös takaraivolle

Valmis kampaus, pinnit poistetaan viimeisenä.

30-luku henkisen flapper meikin tein näin: Pohjustin ensin kasvot hyvin meikkivoiteella ja puuterilla. Rajasin yläluomet ohuesti eyelinerilla ja alaluomet kajalilla, jota sitten leviti pehmeämmän lopputuloksen saamiseksi. Yläluomen rajaus saa jatkua silmäkulman yli mielummin suorana sivulle kuin kissamaisesti ylöspäin. Levitin mustaa luomiväriä koko yläluomen liikkuvalle osalle, mutta ei liian paksulti, jottein lopputulos ole pikimusta. Sitten levitin mustaa paksummalti kulmaluulle ja pehmensin reunan vanupuikolla.


Kulmakarvat saavat olla pitkät ja pehmeällä kaarella. Monissa vanhoissa valokuvissa kulmakarvat luovat hieman surumielisen katseen alkaen ylhäältä ja laskeutuen loivasti alaspäin. Kulman saa piirtää melko pitkäksi (ks. viim. kuva). Laitoin myös reilusti ripsaria - myös alaripsiin.


Lopuksi punaa huulet tummalla huulipunalla korostaen amorin kaarta. En maalannut alahuulta ihan suupieliin asti, jotta lopputulos olisi nukkemaisempi.


Tässä hiusten insipiraatiokuva. Noin tiukka kihara olisi vaatinut vähän pienemmän patukat, kun nyt lopputulos oli lähinnä laineet.
 Ja meikki-inspiraatio

Tällä kuontalolla kävin valokuvattavana vintagevaate -valokuvanäyttelyä varten, joka pystytetään Design On Tampere -viikon ajaksi vanhaan Veturihalliin.

1 comment:

  1. Pitääpä itsekin kokeilla joskus tuollaista kampausta! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...