Saturday, 30 July 2011

TOP 10 cosmetics

Pölläsin idean Embizen blogista, sillä idea kuulosti hauskalta. Ajatuksena on listata omat 10 parasta kosmetiikkatuotetta, samalla kerron hieman omista kauneudenhoitotottumuksistani. Koska en käytä kovin paljoa meikkiä, laajensin käsitettä noin kauneudenhoitotuotteisiin yleensä.

Aloitetaan ihan perusasioista: En koskaan käytä parfyymiä, en pysty käyttämään parfyymiä, sillä useimmat aiheuttavat välittömän aivastuskohtauksen, vuotavat silmät ja koko illan jyskyttävän päänsäryn. Tällaiselle herkkikselle varsin mainio vaihtoehto, varsinkin kun kärsii vielä kuivasta ihostakin, lempeästi hajustetut vartalovoiteet. Erityisesti olen rakastunut Body Shopin Bodybuttereihin. Tuoksut ovat mitä herkullisimpia ja voiteet oikeasti kosteuttavia. Lisäksi osa ainesosista tuotetaan reilun kaupan kautta, eikä tuotteita testata eläimillä. Olen kokeillut ties sun mitkä marketien rasvat Erisanista Doveen ja aina ne ovat olleet joko liian litkuja tai ällöttävää tahmeaa mönjää, joka ei leviä sitten kirveelläkään. Ei sillä, että kirvestä olisin tähän hommaan kokeillutkaan. Hamstraan siis aina tilaisuuden tullen näitä Bodybuttereita, vieläpä jos niitä sattuu olemaan alennuksessa.

Raikkaat hedelmä-  ja marjatuoksut sopivat kesään, talvi-iho vaatii hieman tuhdimpaa kosteuttajaa, kookosta, mantelia tai kaakaota. Eksoottisemmalle tuoksuttelijalle Ylang Ylang, Moringa tai hamppu.
Kasvoihin löysin tämän Body Shopin porkkana -kasvovoiteen. Sopii pintakuivavalle iholleni tekemättä siitä liian rasvaista.


Vannon myös Body Shopin saippuottomien suihkugeelien nimeen, sillä monet markettisaippuat saavat käteni välittömästi kutisemaan todella kiusallisesti. Kuivat kädet kosteuttaa tehokkaasti hamppukäsirasva.

Arkisin en juurikaan käytä muotoilutuotteita hiuksissa, mutta silloin harvoin, kun vaivaudun laittamaan kiharat tai muun kampauksen, karheutta ja rakennetta antaa Tigin Rockaholic kuivashampoo. Tämä saa kiharat kestämään nopeasti rasvoittuvassa tukassani useamman päivän.


Ja koska minulla nyt on niin oikukas tucca, että yleensä ne kiharat päätyvät aluksi vain epämääräiseksi takkupehkoksi, joudun siloittelemaan ne ojennukseen. Tähän tarkoitukseen köy mainiosti ed. mainitun sarjan Shine Blasten, joka vieläpä tuoksuu ihan hattaralta. Kuinka tätä voisi olla rakastamatta!

Jo ihan pieni liraus riittää, joten aine on todella riittoisaa pullon pienestä koosta huolimatta.
Meikinpoistoaineena käytän milloin mitäkin satun löytämään kaupan hyllystä, yleensä jotain mietoa kuten herbina, erisan tai lumene, mutta yksi tapa on ja pysyy. Huuhtelen kasvot joka aamu ja ilta niin kylmällä vedellä kuin vain kykenen. Heippa pöhöttyneet unisilmät! Pistää muuten veren kiertämään.

Olen kokeillut monen merkkistä meikkivoide+puuteriyhdistelmää, mutta tähän astisista paras on ollut Lumenen Pre Minerals sarjan meikkivoide ja kivipuuteri. Useat voiteet ovat niin tuhteja, että ne saavat ihoni kiiltämään peilin lailla muutamassa tunnissa varsinkin, jos on yhtään lämpimämpi keli. En käytä peitepuikkoa, mutta valokynälle saattaisi löytyä käyttöä pitkän työputken painaessa päälle.


Perus arkimeikkiini kuuluu aina poskipuna, ripsiväri ja kulmakynä. Tämä ihana Maybellinen vanha rooa poskipuna löytyi Sokokselta. Sopii hyvin kuulaalle talvi-iholle. Kesällä käytän hieman tummempaa persikkaa Nivealta, joka löytyi Sokoksen alepöydästä.

olisi ehkä aika päivittää tuo suti.
Minulla on aika tummat kumakarvat, muttei harmikseni mitenkään kovin tuuheat. Joudun siis täyttämään niitä kulmakynällä. Sopiva sävy löytyi Lumemlta.

En ole löytänyt mitään lempiripsiväriä, mutta se on kuitenkin ehdottomuus arkimeikissäni. Jos minun pitäisi valita yksi ainoa tuote, jota saisin käyttää meikkaamiseen, se olisi ripsari. Se avaa katseen ja piristää ilmettä kummasti.
Tällä hetkellä kierrossa Nivean Extension nanodefinition. otin vahingossa veden kestävän. Voi jestas että vihaan veden kestävää ripsiväriä! Se ei meinaa lähteä irti kirveelläkään ja varisee vain poskille.
Jos muistan sipaisen huuliin myös sävyttävää huulikiiltoa, iltamenoihin huulet värjään ruusunpunaisiksi. Molemmat Lumenelta.


En ole niitä ihmisiä, jotka käyttäisivät aivan järjettömiä summia kosmetiikkaan tai muihin meikkitarvikkeisiin. Käytän keskimäärin arviolta 30 euroa kuukaudessa kosmetiikkaan. Ostan yleensä kerralla enemmän ja joinain kuukausina taas en mitään.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...