Saturday, 9 July 2011

Vintage shopping

Eilen ja tänään järjestettiin Kangasalla Restaurantapäivät ja rompetori. Kävin torilla kumpanakin päivänä: perjantaina äitini ja lauantaina ystävän kanssa. Kummallekin päivälle sattui todella kaunis ja kuuma(!) keli ja erityisesti perjantaina myyjiä oli paikalla runsaasti. Lauantaina saavuimme paikalle yli 2 tuntia ennen sulkemisaikaa, mutta moni oli harmiksemme jo pakkailemassa lähteäkseen. 

Mekko on viime vuonna itsetehty, H&M:n hatun asustin jättiruusulla

Todella harvoin sattuu kohdalle isompia, ja vieläpä hyväkuntoisia ja kauniita vintagekenkiä. Perjantaina minulla kävi kuitenkin tuuri. Saavuin myyntipaikalle, joka notkui vintagevaatteita, alusasuja, sukkia ja maassa lojui kassikaupalla kenkiä ja hattuja. Löysin kassista upeimmat tähän asti omistamani 50 -luvun peep toe avokkaat, joihin rakastuin oitis. Samalta myyjältä löysin myös iskemättömän Ommel -merkkisen lantioliivin laatikossaan. Olisin ostanut myös punaisen 50-luvun villamekon, mutta kovapintainen myyjä kuitenkin tyrmäsi tinkimisyritykseni heti alkuunsa. Jos en olisi ollut jo päätäpahkaa rakastunut kenkiin, olisivat kaupat varmaankin jääneet kokonaan syntymättä. Toisaalta myyjän tökeryyden aiheuttaneen kiukutuksen laannuttua 20 euroa näistä kaunokaisista ei tuntunut enää yhtään niin pahalta - vintageliikkeessä hinta olisi varmasti moninkertainen.Lantioliivi sattui vieläpä olemaan samaa sarjaa viime talvena järjestetystä Tampere Vintagesta ostamani liivin kanssa
Mukaan tarttui myös pari rintaneulaa

Lauantaina löysin vielä hauskan pikku hatukkeen sekä kolme ovaalia halppis valokuvakehystä, jotka aion maalata punaisiksi ja käyttää sisustuselementtinä.4 comments:

  1. Se sama myyjä on Restaurannassa joka vuosi. Jos en nyt ihan väärin muista niin tällä pariskunnalla on ollut joskus Turussa liike, mutta nykyään vain kiertelevät näissä myyntitapahtumissa. Tinkaaminen ei onnistu. Olen kuullut jonkin verran kritiikkiä siitä myyjästä, mutta valikoimahan on ihan verraton. Itse ostin ison pakan pitsikangasta samalta myyjältä. Vaaterekissä roikkui ihana kermanvärinen silkkipusero sinisin koristein mutta näin sen jo heti liian pieneksi joten sinne jäi sekin ihanuus.

    ReplyDelete
  2. Aluksi puhuin sen naisen kanssa, kun katselin alusasuja, mutta halusin katsoa muitakin, joten lopulta päädyin tekemään kauppaa miehen kanssa. Nainen vaikutti paljon mukavammalta ja olisin varmaan onnistunut sopimaan prempaakin hintaa useammalle tuotteelle. Ja siis todella aivan mainio valikoima: kenkiä oli isompiakin kokoja ja todella hyväkuntoisia!

    ReplyDelete
  3. Thanks! I was almost doing cartwheels when I found out they were also my size. It's not too easy to find size 39 vintage shoes

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...