Monday, 30 May 2011

Deutsch Schnittmuster eli vintageompelua saksaksi

Siitä on jo jonkin aikaa, kun sain käsiini nämä saksalaiset 50-luvun kaavalehdet, mutta muistin napata niistä kuvat vasta nyt. Lehdet ovat vuosilta -54, -56 ja -59 ja niissä on lukuisia kauniita malleja, joista saa pienillä muutoksilla varsin toimivia ja läyttökelpoisia kaavoja. Olenkin ehtinyt kokeilla jo ties kuinka montaa, mutta tällä hetkellä työn alla on pieni sarja tällä vuoden 1959 kaavalla valmistettuja mekkoja sekä valkopunaisesta ruusuviskoosista että tummansinisestä kirskikkapuuvillasta.Yleensä en koskaan lue kaavalehtien ompeluohjeita, sillä mielestäni asiat voi tehdä paljon paremminkin + tekniikat ja laitteet ovat kehittyneen viimeisen 50 vuoden aikana. Näiden lehtien kanssa sain tosin todeta, että saksalaisilla on aika mielenkiintoinen kaavajärjestelmä ja että olisin kaivannut selvennystä tiettyjen kaavarakenteiden kohdalla. Niin että hukkaan meni 8 vuoden saksanopinnot, kun en yhtä ompeluohjetta kykene suomentamaan :D Eipä siinä, hetken pohdinnalla kaavat ovat kyllä aina löytäneet toimivammat ratkaisut, ihan ilman epämääräisiä ompeluohjeitakin

Alkuperäinen malli...

...ja oma tulkintani siitä
In English: It's been a while already since I got these German sewing magazines. They date to the 50's and include several beautiful models to be modified to modern techniques and materials. I've already tried a few of the patterns and I have to say that Germans really have an interesting pattern system. I usually never read the sewing instructions, because I think they're very unclear and that things can usually be made easier and better. This time I would have needed some clarification with some of the patterns constructions, but after I gave it some thought, I could come up with very usable solutions.
Here's one of the original patterns I used to make a small series of dresses in both white and red viscose and navy blue cherry cotton.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...