Sunday, 17 April 2011

Vintagelöytöjä osa 3

Erään Silmiriemun jäsenen vintagekokoelman aarteita oli taas eilen ja tänään myytävänä Evil Dressmakerin ja minun työtilallani. Sorruin jälleen kerran penkomaan aarteita ja tekemään muutamia ostoksiakin. Mutta minkäs sille voi, kun kaikki levitetään nenän alle ihasteltavaksi ja hiplattavaksi :D Eihän siinä meinannut työnteosta tulla yhtään mitään.

Omaan kassiin katosivat mm. nämä 40 -luvun nilkkurit. Harvinaista, että näinkin vanhoja kenkiä löytyy koossa 39 ja vieläpä tämän värisinä. Minusta kyllä tuntuu, että kengät on ehkä saatettu maalata jälkeenpäin, sillä koroissa on nähtävissä selviä pensselinvetoja. Kengät kyllä kaipaavat huolellista rasvaamista, punaista lankkia ja uuden korkolaput, joten suht pienellä vaivalla näistä saa vielä käyttökelpoiset pitkäksi aikaa.

Olen vihdoinkin oppinut käyttämään myös hattuja löydettyäni takaraivolle keikkumaan jäävät pikkuhatut, hatukkeiksiko niitä nyt kutsutaan. Tämä sähäkän petroolin vihreä yksilö on 50 -lukua ja muuten erinomaisessa kunnossa, mutta koriste oli irronnut. Onneksi huopapötkylä oli vielä tallessa, joten taiteilin sen uudelleen paikoilleen oman näkemykseni mukaan.

Muistinko muuten kertoa, että rakastan helminauhoja? Erityisesti fasettihiottuja lasihelmiä, jollaisia nappasin omiin kätköihini kaksin kappalein. Mustat ja punaiset helmet ovat lasia, vihreät kiveä. Osaako joku sanoa mitä lajiketta?

Ja tietysti helmet kaipaavat kaverikseen myös korvakorut, jotka ovat myyjän mukaan käsin valmistetut. Keskellä olevan kiven uskoisin olevan lasia, ja sitä ympäröivät kirkkaat kristallit.

In English: I had the chance to go through a private vintage collectors collection again, when her jewellery, hats, purses and shoes were spread all over me and Evil Dressmaker's ateljé. All the work was completely forgotten, when I was diving into the multitude of treasures spread right under my nose. Ofcourse I couldn't help myself from increasing my own collection with a few things: The shoes are from the 40's and quite rare fitting my size US8,5 foot. Also the colour is pretty unusual, but I think they've been painted afterwards and you can see the paintbrushes on the heels. They just need a little care and will make great shoes for a long time to come. 
I've also learned to wear hats after I discovered these little skull caps that are just bobbing on the back of the head. This one's from the 50's and that colour is just great! 
I also got couple of glass pears and stone ones. Can you tell me what kind of stone could these green ones be?

5 comments:

 1. Mä saavuin paikalle iltapäivällä ja kuulin noista 40-luvun kengistä. Ne on aivan ihanat! Kiva että pääsivät hyvään kotiin. :)

  ReplyDelete
 2. Ihanat kengät! Vihreät helmet voisivat olla malakiittia http://fi.wikipedia.org/wiki/Malakiitti

  ReplyDelete
 3. Riikka: Toivottavasti löysit itsellesikin jotain kivaa :) Aion laittaa nuo kengät kuntoon ja viedä ne ulkoilemaan, kunhan saan niihin uudet korkolaput.

  Mirja: Kiitos tiedosta! :) Myyjä ei muistanut kiven nimeä, itse ehdottelin topaasia, mutta ei ilmeisesti se ollut. Malakiitti voisi hyvinkin osua oikeaan, helmissä on just tuollainen raidallinen pintakuvio.

  ReplyDelete
 4. Sait minulta tunnustuksen :)
  Kurkkaahan blogistani.

  ReplyDelete
 5. Googlasin vihreitä korukiviä ja malakiittiin minäkin päädyin. Varmistuksen asiaan saisi menemällä Jalokivigalleriaan helminauhan kanssa. Ne tietää melkein kaiken kivistä :D

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...