Saturday, 12 March 2011

Vintagelöytöjä osa 1

Eilen mainitsemastani vintagekokoelmasta tarttui mukaan ihanuuksia ja olisi tarttunut enemmänkin, jos käteisbudjetti olisi antanut myöten. Rekit nimittäin notkuivat eri vuosikymmenten vaatteiden painosta ja toinen toistaan suloisempia mekkoja vaattivat päästä mukaani kotiin. Vaatepaljoudesta kuitenkin valikoitui kaksi suosikkia, jotka yllättivät jopa itsenikin. En olisi vielä vähän aikaa sitten voinut kuvitellakaan pukeutuvani keltaiseen, mutta Kaisu Heikkilän mekon malli ihastutti niin, että päätin opetella pitämään väristä. Onneksi keltainen ei kuitenkaan ole tässä kovin hallitseva, vaan ainakin kaukaa katsoessa mekko on selvästi enemmän oranssin sävyinen ja se tuoksuikin aivan kanelille! Kuinka olisinkaan voinut vastustaa ?

Tuo kuosi on aivan mieletön!
Mukaan tarttui, hetken asiaa maisteltuani, myös 50-luvun musta huopahattu. Olen aina ollut huono käyttämään hattuja ja talvella päässäni nähdäänkin aina vain baskeri, mutta tämä söpöläinen innosti ainakin yrittämään. Lisäksi minulla on niin iso pää, että pienet vintagehatut harvoin sopivat :D


Ainiin, se toinen ostamani vaate oli 50-luvun satiiniflanelli aamutakki, jollaisesta olen haaveillut jo pitkään kylmien talviaamujen lämmikkeeksi. No, nyt ne kylmät aamut alkavat onneksi olla mennyttä, mutta onpahan odottamassa ensi talven varalta. Ammutakissa on tummanvihreällä pohjalla hopean ja vaaleansinisen sävyisiä ruusuja.

In English: I completely surprised myself by buying a yellow dress. Really, yellow? I never wear yellow, heck, I don't even like the colour, but there was just something about this dress, that made me want to learn to like it. It is from a finnish designer Kaisu Heikkilä from ca. late 50's - early 60's and isn't that fabric just insane(ly amazing)? An other thing I got is a 50's little black felt hat. I never wear hats, except for my perpetual beret, but this little individual just made me want to learn to wear hats. Besides my head is so big i usually can't fit any vintage hats on it :D

4 comments:

 1. Hirmuisen kaunis mekko,itsekin karsastan keltaista mutta tuo on tosiaan ihastuttava! :)

  ReplyDelete
 2. Tuo valkoinen pohja tekee mekosta todella raikkaan :) Ilman sitä se olisikin varmaan jäänyt rekkiin.

  ReplyDelete
 3. Mun mielestä toi väri kyllä sopii sulle hirmu hyvin vaikka en keltaista sun päällä olekaan nähnyt ennen tätä. Ja tuo hattukin on aika herkullinen =) sopii pitkiin hiuksiin kivasti.

  ReplyDelete
 4. Ei se kyllä pöllömmältä näytäkään, vaikka vaatiikin, monen muun värin tapaan, hieman totuttelua :) Ja opinhan mä vaaleenpunastakin (siis roosaa) käyttämään!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...