Friday, 25 March 2011

The Bow

Hiukseni olivat niin helposti muotoiltavissa viime maanantaisen hiusmalleilun jäljiltä, että intouduin kokeilemaan muutamaa kampausta. Ensinnäkin ihastuin kovasti 40-luvun rusettikampaukseen, jonka yritin tehdä myös omiin hiuksiini. En ole kampaaja, joten lopputulos ei ole läheskään samaa tasoa + tein kampausta näissä kuvissa vasta toista kertaa. Kampauksen tekeminen näytti aivan superhelpolta hieman lyhyempään tukkaan, kun latvat tarvitsi vain kääntää piiloon, kun taas pitkillä hiusksissa keskiosio osottautui hieman hankalaksi.

Mutta sen pidemmittä puheitta, tässä siis minun tapani tehdä rusettikampaus. Hiuksen käsittelyä helpottaa kunnolla tehty pohjatyö. Voit esimerkiksi föönata kosteat hiukset muotoilusuihkeen tai muotovaahdon kanssa. Ohueen tukkaan saa volyymia, kun tupeeraat koko pään pieni osio kerrallaan (suihkaus lakkaa jokaisen osion juureen) ja harjaat lopuksi jokaisen osion aitohiusharjalla pehmeäksi.

Laita hiukset tiukalle ponnarille niskaan. Jaa hiukset kolmeen osioon W -muotoon, siten että keskimmäinen osio on kaikista pienin.
Tupeeraa jokainen osio pienissä osissa noin 5 cm matkalta juuresta. Harjaa lopuksi aitohiusharjalla ulommaiset hiukset sileiksi. Suosittelen aitohiusharjaa, koska tavallisen harjan pitkät piikit avaavat tupeerauksen.
Rullaa ulompi osio vaakasuorassa linjassa eteenpäin ja kiinnitä pinneillä ponnarin juureen. Pitkissä hiuksissa helpottaa, jos kietaiset ensin latvat 2-3 sormen ympärille, vedä sormet varovasti pois rullasta ja jatka rullaamista. Tee kummatkin puolet samalla tavalla, jätä vielä keskimmäinen osio koskematta
harjaa vielä keskimmäinen osio sileäksi.
Rullaa keskimmäinen osio melko tiukaksi rullaksi ylöspäin ja asettele se siten, että ponnari peittyy. Kiinnitä parilla pinnillä. Voit vielä hieman levittää kaikki rullia enemmän rusetin muotoon. Oma rusettini näyttää nyt hieman löpsähtäneeltä. Pitkät hiukset kannattaakin kiinnittää huolella, ettei näin kävisi.

Valmis kampaus. Viimeistele lakalla ja silota mahdollisesti hapsottavat hiukset. Omassa kampauksessani olisi vielä harjoittelemista, mutta etteköhän saaneet idean :)
Victory rollsit viimeistelevät kampauksen kivasti :)

In English: I was inspired to try a few hair dos after my hair modelling experience. I was especially fond of the 40's bow hair do, which I saw the educator do. It looked super easy on a bit shorter hair, but on a long hair the middle section turned out to be a little tricky. This was only my second time I tried this hair do, but I guess you'll get the idea. I'm not a hair dresser and the result isn't quite as good, but this is just my way + I'm going to need some practise :) Victory rolls finish the hair do nicely.

7 comments:

 1. Kiitos, tätä pitääkin kokeilla! Oon tehnyt omat rusettinutturat hiukan eri tekniikalla, siinä vaan kiepsautan hiukset ponnarin avulla rusetiksi päälaelle. Kotikampauksena se on kyllä kätevä, mutta pitää ehdottomasti kokeilla tätä elegantimpaa versiota! :)

  ReplyDelete
 2. Oi miten ihana kampaus. Hitsi että omat hiukset on niskasta niin lyhyet että tommonen malli ei onnistu vielä piiiitkään aikaan. Saat näyttämään tuon niin helpolta mutta sitten kun itse yrittää peilin edessä räpeltää niin kuluu tunti jos toinenkin kun sormet tuntuu nakeilta, pinnit ei suostu menemään oikeaan suuntaan ja hiukset karkailevat minne sattuu :D

  Mutta hyvä pohjatyö on kyllä niin tärkeetä. Tänään just viimeksi sen totesin kun oon monena päivänä tapellut hiusten kanssa että saan ne muhkeasti koottua niskaan ja tänään yhtäkkiä, voilá, ne tuntui menevän ihan leikiten kun olin jonkun aikaa kihartanut ilmakihartimella muotovaahdon kanssa.

  ReplyDelete
 3. MothMouth: Hih, siitä tulisikin varmaan ihan supersöpö, jos kokeili tällä tekniikalla rusettia päälaelle :O

  Rhia: Mulla oli sen hiusmalleilun jälkeen niin hyvät mönjät päässä, että hiukset melkein seisoi itsestään. Normaalisti kampauksen teko päättyykin sitten itkupotkuraivariin ;D Lämpökäsittely kyllä usein auttaa, kun se avaa hiusken pinnan ja hiuksesta tulee karkeampi.

  ReplyDelete
 4. Ihana tuo rusettikampaus, pakko kyllä kokeilla tuota itsekkin joskus :) Eli kiitoksia hyvästä ja selkeästä ohjeesta! :>

  ReplyDelete
 5. Kiitos, Vivian! :) Eikun vaan kokeilemaan

  ReplyDelete
 6. Onpa ihana pusero sulla, ihan näin btw :) Ja tosi nätti kampauskin!

  ReplyDelete
 7. Kiitos :) Pelastin puseron mummon matonkude -pussista :P

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...