Tuesday, 22 March 2011

The Beehive

Eilisestä piti tulla ihan tavallinen työpäivä. Menin työhuoneelle ja puuhailin omiani kaikessa rauhassa, kunnes kampaajaystäväni soittaa ja pyytää minut hiusmalliksi. No mikäpä siinä.
Heillä oli menossa koulutustilaisuus, jonka teemana olivat vintagekampaukset. Minun kohtalokseni koitui 60-luvun beehive. Kaikkineen istuin kammattavana lähes neljä tuntia, josta pelkkään pohjatyöhön meni varmaan kaksi tuntia. Ensin hiukset föönattiin pohjustusaineen kanssa, jonka jälkeen ne tupeerattiin ja siihen päälle vielä krepattiin juuresta. Ja lopuksi koko homma harjattiin auki! Mutta wau, minkä rakenteen koko tuo prosessi antoi hiukselle. Hiukseni ovat kuin muovailuvahaa, jota voin muovailla haluamallani tavalla. Yleensä esim. victory rollsien tekeminen on yhtä tuskaa ja yhtä rullaa saa kääriä moneen otteeseen, ennen kuin se muistuttaa läheskään haluttua muotoa. Tänä aamuna onnistuin kerralla.

En tietenkään voinut olla mitenkään valmistautunut hiusmalliksi joutumiseen, mutta vaatteeni sattuivat sopimaan kampaukseen hauskasti :) Ja kyllä, se on kaikki luomua.
Beehive edestä...
...Beehive melkein takaa
Seurasin silmä kovana myös muiden työskentelyä ja imin vaikutteita ja ideoita itseeni kuin pesusieni. Erityisen ihana oli minusta ns. 40-luvun rusettikampaus, jossa taakse tehdään hiuksista rullaamalla rusetti. Yritin sitä myös omaan päähäni, mutta lopputulos ei ole läheskään kampaajatasoa, but I'm getting there! :D Kampauksen tekeminen oli hieman hankalaa varsinkin kun minulla ei ole kunnon peilejä, joiden avulla näkisin itseni myös takaa.

In English: I thought yesterday was going to be just an other working day, until my hairdresser friend called and asked me to pose as a hair model. They were having a Tigi education occasion and were one model short. My destiny was a 60's beehive which my long hair worked perfectly for. But how much time it took! I sat there for almost for 4 hours of which the base work took at least half. But isn't the result great! :D I was also following others' work and sucked in all the ideas and information I could to try them on my own hair some time. I especially liked the 40's bow hair do.

4 comments:

  1. Eli jos olisi kaksi tuntia aikaa aamuisin tukan pohjustustyöhön, olisi toivoa, että platkutukastakin, jollainen allekirjoittaneella on, voisi saada kiharoita... Kovaa työtä! Mutta hieno kampaus sulla.

    ReplyDelete
  2. Kun sen pohjatyön kerran tekee, niin sillä ollaankin sitten niin monta päivää, kun vaan pystyy :D vaikka kuivashampoon voimin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...