Saturday, 13 November 2010

Vintageompelua vol 2

Sain käsiini ari ihan oikeaa vintage kaavaa 40- ja 50 -luvuilta. Ensimmäisenä käsittelyyn pääsi kietaisumekon kaava vuodelta 1953. Kaava oli ihanasti kahvitahrojen läiskittämä ja yhteen liimama, mutta onneksi sain kappaleet irti toisistaan tuhoamatta niitä totaalisesti. Ja eikun hommiin... Jouduin kaventamaan selkäosaa aika reilusti, sillä siinä oli ainakin 2 cm ylimääräistä väljyyttä. Lisäksi vaikka kaava väittääkin olevansa kokoa rinnan ympärys 32 tuumaa eli 82 cm, oli valmiin mekon RY 90cm! Tai sitten tuuma on ollut jotain ihan muuta 60 vuotta sitten, kuin nykyään. No mutta. Tässä on lopputulos kaikkien muutosten jälkeen. Eikö olekin sievä?! Lisäsin mekosta heti 2 kokoa kauppaan myyntiin


Kali karvapallerokin pääsi kuvaan :3

Seuraavaksi vuorossa vuoden 1946 kaava, joka väittää olevansa kokoa RY 86 cm - katsotaan mitä siitä tulee. Postailen sitten taas kuvia tänne, kunhan pääsen niin pitkälle :)


3 comments:

  1. Ihana tuo 40-luvun mekko =) jännityksellä odotan mille se näyttää valmiina. Oon ihan 40-lukufiiliksissä kun katsoin tänään elokuvan joka sijoittuu toisen maailmansodan loppuvaiheille. Ihania mekkoja ja kampauksia!

    ReplyDelete
  2. Eilen jo hieman työstin kaavaa: aika jännittävät väljyydet, kun kooksi on merkitty RY86 ja todellinen RY onkin 106 :D Mutta ainahan näitä joutuu hieman työstämään.

    ReplyDelete
  3. Joo, vintagekaavojen kokomitoitukset on joskus aika hankalia. Eikä niitä aina voi kovin helpolla suhteuttaa nykykokoihin kun mitat on laskettu korsetinkäyttäjien mukaan (jota nykynaiset harvemmin on). Mutta mallista päätellen kun siinä on rintamuotolaskos jätetty rypytykseksi tuohon kaarrokkeelle niin en usko että sen on tarkoituskaan olla rinnanympäryydestä hirveän napakka vaan mieluummin vähän väljä. Toisaalta 20 senttiä väljyyttä on jo aika paljon... noh, nää on näitä elämän pieniä mysteerejä :D Noi aikakauden muotipiirroksetkaan kun ei yhtään auta ymmärtämään vaatteen istuvuutta sen paremmin kun niissä vartalon mittasuhteet on piirretty sellaiseksi kuin sen ajan ihanne oli. Ainoastaan valokuvista pystyy näkemään miten vaatteiden oli tarkoitus istua.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...