Tuesday, 16 November 2010

vintageompelu jatkuu

Enhän minä malttanut olla kokeilematta ihanaa 40-luvun kaavaani, vaikka toki muitakin töitä olisi tehtävänä. Ensimmäinen kappale tuli valmiiksi eilen ja kaava on oikein toimiva. Muutamien muutosten jälkeen tosin. Ensinnäkin jouduin poistamaan rinnanympäryksestä väljyyttä 8 cm. Kaavan kooksi oli merkitty RY86 cm, mutta valmiin mekon RY olisi ollut 106! Joten pienensin kaavaa vastaamaan modernia kokoa 38 eli RY 88 cm 10 cm väljyydellä. Poistin kaavasta myös muhkeat olkatoppausvarat, jota oli kokonaista 1,5 cm. Lisäksi yhdistin keski- ja sivukappaleet yhdeksi kaavanosaksi, koska halusin ruutukuvion helmassa vinoon.

Valitsemani ruutupuuvilla on sen verran kevyttä, että ajattelin sen sopivan paremmin lyhythihaiseen, kesäisempään malliin. Pitkähihaiseen sopisi paremmin ohut villakreppi  tai muu villasekoite.

Alkuperäinen kaava

Vyö vaan puuttuu
Ja nyt mittatilaustöiden kimppuun! Vuorossa ystävän pikkumusta, josta tulikin pinkki...

6 comments:

 1. Oi miten ihana siitä tuli!! Tuo pääntien pieni rusettiyksityiskohta on niin söpö. =) Tuo kaava on kyllä säästämisen arvoinen.

  ReplyDelete
 2. Kiitos, Rhia! :) Vintagekaavat on kyllä ihania, kun ne on yleensä niin taidokkaasti kaavotettu ja niis on tosi kivoja yksityiskohtia(vähän vaan vaatii säätämistä nykyvartalolle). Samaa ei voikaan sanoa useimmista nykyajan kaavelehtien valmiskaavoista...

  ReplyDelete
 3. Jep jep, juuri eilen kirosin viimevuotisia kaavalehtiä miten useammassa vuoden sisällä ilmestyneessä lehdessä oli täsmälleen samat kaavat vähän eri kankaista tehtynä. Hohhoijaa sitä luovuuden ja idean määrää....

  ReplyDelete
 4. Jei, löysinpä tieni blogiisi. Mahtavalta näyttää! :)

  Ja tämä leninki on mielettömän suloinen! Olisiko sulta mahdollista tilata jotain vastaavaa?

  ReplyDelete
 5. Moi, Riikka!

  Kyllä vain, voin valmistaa samanlaisen tai variaation tästä myös muissa koissa tai omille mitoillesi :)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...