Thursday, 25 November 2010

Pikkumusta, josta tulikin pinkki

Kaveri kävi tänään noutamassa hänelle valmistamani pikkujoulumekon. Aluksi ajatuksena oli tehdä pikkumusta, mutta kangaskauppaan päästyämme mieli muuttui aika äkkiä, kun esille oli laitettu pinkkiä morsiussatiinia, jonka päällä oli musta pitsi. No, ainakin mekosta tuli kantajansa näköinen :)

Ajattelin postata samalla vinkin luukujien ompeluun, kun sellaiset tähänkin mekkoon tuli tehtyä. Tämä on tosin vain yksi tapa monesta, mutta sopii aivan mainiosti esim. korsetteihin, joissa luukuja saa näkyä ja joissa saumat joutuvat kovalle rasitukselle. Päällitikkaukset vahvistavat saumoja, jolloin rakenteellisesti korsetti kestää paremmin.

Kappaleet on siis leikattu 1,5 cm saumanvaroilla ja ne on tuettu kovalla puuvillaisella silitettävällä tukikankaalla.

1. ompele saumat 1,5 cm päästä ja tee saumanvaraan aukileikkaukset. Näin saumanvara ei kiristä tai aiheuta möykkyjä. Kaareviin saumoihin kannattaa tehdä v-malliset lovet. Varo, ettet vahingossa leikkaa ommelta poikki! :D

2. Käännä saumanvarat samaan suuntaan, edessä ja sivussa keskietua kohden ja takana keskitakaa kohden. Tikkaa ensin parin millin päästä saumasta, jonka jälkeen vielä toisen kerran sopivalta etäisyydeltä. Hyvä nyrkkisääntö luukujan leveyden määrittämiseen on luun leveys +3-4 mm. Tässä on käytetty 7mm leveää spiraaliluuta eli valmis luukuja on 10 mm leveä.

3. Valmis luukuja. Pujota luut paikoilleen.

Pällystin koko mekon mustalla pitsillä ja tein eteen jättirusetin, jolloin luukujat jäivät piiloon. Valmiissa mekossa on irrotettavat, säädettävät olkaimet ja yhteensopiva vyö.

Design by me + asiakkaan valitsemat materiaalit.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...