Monday, 22 November 2010

Muotoja kaupan

Näillä niitä vyötäröitä tehdään. Eilisestä Tampere Vintage -tapahtumasta lähti kotiin 50- luvun liivit sekä sukkanauhakorsetti, jotka ovat mitä luultavimmin jonkin vanhan tehtään jäämistöä, sillä kumpikin on täysin käyttämätön ja liiveissä on vieläpä riippulapukin tallessa.  Korsettiliivi on ihanaa ballerinan vaaleanpunaista satiinia metalliluilla ja nyörityksellä. Tällä lähtee sutjakasti 8 cm vyötäröltä!


Mukaan tarttui myös 70 -luvun nahkasandaalit, myöskin lopettaneen tehtaan ylijäämävarastoa. Kesällä tulee käveltyä niin paljon, että hieman matalammat kengät ovat lähes välttämättömät, jos varpaat ovat kalliit. Näillä jaksaa sipsutella pidemmänkin matkan.

Seuraava Vintagetapahtuma järjestetäänkin sitten Helsingissä ensi keväänä. Sitä odotellessa... Tampere Vintagessa oli oikein mukavasti näytteilleasettajia, ja jos rahaa olisi ollut matkassa enemmän, olisin varmaan shoppaillut itseni vararikkoon. Rekit notkuivat mitä ihanimpia mekkoja ja pöydät ja laatikot pursuilivat kauniita hattuja, kenkiä ja muita asusteita. Shoppailun lomassa yleisöä ilahduttivat musiikki- ja swing-tanssiesitykset.

3 comments:

 1. Kauniit nuo leikkaukset tuossa korsetin etukappaleella.

  Äiteen aarteistosta kaiveltiin muinoin vastaavan mallisia korsetteja esiin, mutta ne oli kaikki käytössä ihan hapristuneita ja luut oli ruosteessa, niin eipä niillä mitään juuri tehnyt. :/

  ReplyDelete
 2. Niistä olis voinu ottaa kaavat tai antaa ne esim. mulle :D Jos jotain vanhoja alusvaatteita saan käsiini niin tutkin ne kyllä läpikotaisin. Paljon mielenkiintosempia rakenteita kuin nykyaikaset lappurintsikat ja pötkylämuoviluu"korsetit"

  ReplyDelete
 3. Ja ruostuneet luutkin voidaan jossain määrin pelastaa. Harjataan vain metalliharjalla suurimmat ruosteet pois ja sitten sivellään vähän ruokaöljyä, annetaan vaikuttaa päivän-pari ja pyyhitään kuivaksi. Toistetaan tarvittaessa. Tämä ei tietenkään toimi jos luut ovat läpikotaisin ruostuneet, mutta ohuen pintaruosteen kanssa varsin hyvä kikka. Toinen juttu sitten jos kangas on täysin hapertunut, sille ei oikein mitään voi tehdä.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...