Wednesday, 10 November 2010

Kirja korsettifanaatikoille

Corsets - Historical patterns & techniques kirja tarttui haaviin jo jonkin aikaa sitten Amazonia selaillessani. Kirjassa on yhteensä 22 historiallista korsetin kaavaa alkaen 1750 -luvulta, tuoreimman ollessa vuodelta 1917. Vaikkakin kaavojen suurentaminen ja muokkaaminen nykyvartalolle sopivaan kokoon vaatikin hieman kokemusta kaavoituksesta,on kirjan suuria kuvia ilo myös vain katsella. Osa kaavoista on lähes sellaisenaan täysin käyttökelpoisia, mutta osa vaatii aika paljon enemmän. Kirjassa neuvotaan myös joitakin perustekniikoita korsettien valmistukeen. Tekijänoikeus syistä en voi kopioida kirjan sivuja tänne, mutta Amazonissa pääsee kurkkaamaan kirjan sivuille.

Itse olen saanut aikaiseksi kokeille kirjasta jo kahta kaavaa: sveitsiläistä ratsastuskorsettia vuodelta 1890 ja saksalaista vuoden 1917 pula-ajan korsetin kaavaa, joka kylläkin muotoutui kösittelyssäni hieman ylellisempään muotoon...

Korsettiin on käytetty sähkönsinistä dupionsilkkiä ja se on vuorattu nailonilla kevyemmän rakenteen saavuttamiseksi. Näin korsettia voi käyttää myös huomaamattomasti vaatteiden alla.


2 comments:

  1. Siis aivan ihana! Ja etenkin väri on todellakin MissTaken mieleen :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos kiitos! :) Huomasin just, että en näköjään osaa enää kirjottaakaan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...