Friday, 1 October 2010

Avaussanat

Pitkällisen pohtimisen jälkeen uskaltauduin viimeinkin avaamaan oman blogin. Jännä juttu! Jos vaikka aluksi kertoisin hieman itsestäni:

Asun yhdessä avomieheni ja kahden kauhukakaran (lue kissan) kanssa aivan Tampereen keskustan liepeillä. Valmistuin vaatetusmuotoilijaksi jouluna 2009 Kuopion Muotoiluakatemiasta. Päivät kuluvat oman verkkokaupan pyörittämisessä, ommellessa ja jos tyhjiä tunteja löytyy, kirpputoreilla haahuillessa ja nyt tietenkin myös blogin kirjoittamisessa.

Olen hulluna vintageen, erityisesti 30-50 -lukujen vaatteisiin, kenkiin, laukkuihin, hattuihin, koruihin, you name it! Ja haalin noiden aikakausien tavaraa kuin pieni hamsteri. Kohta en enää itse sekaan mahdu, kun vaatekaappi ratkeilee liitoksistaan :D Rakastan myös old school pin up taidetta, burleskia ja film noir -elokuvia. Jotenkin se epätoivon ja jounittelun maustama juonenkulku, kauniita naisia ja upeita asuja unohtamatta, kahlitsee ruudun ääreen ja muu ympäröivä maailma vain katoaa hetkeksi. Film Noir elokuvasta ammentaisi vaikka loputtomiin ideoita vaatteiden suunnitteluun, enemmän kuin ehtisin edes tehdä. Myös vanhat musikaalit ovat suorastaan hulvatonta katseltavaa, ja ne saavat aina hymyn kasvoille ylipursuilevan pirteillä rallatuksillaan ja pukuloistollaan.
Salainen paheeni onkin musikaalimusiikki ja 30-50 -lukujen musiikki, ja vaikka levyhylly painottuukin vahvasti raskaampaan tyyliin, löytyy soittolistalta myös mm. Peggy Lee, Louis Armstrong, Edith Piaf ja Elvis.

Tämä blogi tulee luultaavasti keskittymään hyvin vahvasti tyyliasioihin, mutta yritän käsitellä aihetta mahdollisimman laajasti ja varmasti tulen rönsyilemään myös muihin aiheisiin. Saatan silloin tällöin postailla myös asukuvia, mutta ne eivät toki ole tämän blogin pääpaino, vaan hakea ja tarjota inspiraatiota vähän laaja-alaisemmin ja tuoda mukaan myös vaatetusalan ammattilaisen näkökulmia. Tästä blogista saattaa löytää myös helppoja ompelu- ja tuunausvinkkejä.

Toivoisin teiltä lukijoilta osallistumista keskustelemalla ja kommentoimalla ja mielelläni otan vastaan myös ideoita blogin sisällön suhteen. Tarkoitus olisi, että myös te saisitte tästä mahdollisimman paljon irti :)

Elokuvavinkki viikonlopulle:
Touch of Evil - Yksi parhaista Film Noir -elokuvista ever made!

1 comment:

  1. Hienoa! Tätä blogia tulen kyllä lukemaan jatkossakin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...